FOLYTATÓDNAK A HALLGATÓI INNOVÁCIÓS PROJEKTEK AZ EGYETEMEN

Az elmúlt félévben nagy sikerrel vitték végig a helyi KKV-kel közös Hallgatói Innovációs Projekteket (HIP) a Széchenyi István Egyetemen. A folytatásra nem kellett sokat várni. A második körben nyolc kis- és középvállalkozás innovációjának megvalósításához nyújtanak segítséget széchenyis projektek a Menedzsment Campuson. A felsőoktatási-ipari együttműködés hosszútávú, releváns példája lehet a győri HIP-program, és az országban is követésre érdemes branddé válhat.

Tovább

ÚJABB MÉRFÖLDKŐ: IDŐARÁNYOSAN HALAD A FIEK-PROJEKT

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ projekt a Széchenyi István Egyetemen. Az alprojektek eredményeit sajtónyilvános projektkommunikációs rendezvényen mutatták be a Menedzsment Campuson. A résztvevőket Dr. Kovács Zsolt főigazgató, projektmenedzser köszöntötte, bejelentve, hogy augusztus végén sikeresen lezárult a harmadik etap az alprojektekbe foglalt kutatásokban, fejlesztésekben

Tovább

Jól állnak a FIEK alprojektek: prototípusokat mutattak be a negyedéves tájékoztatón

Számos alprojekt már használható prototípust tud bemutatni a fejlesztett termékekből – ez derült ki az egyetem modellváltását megalapozó FIEK projekt szokásos negyedéves tájékoztató eseményén, ahol a közönség zárt körben meg is tekinthette az alkalmazások demó verzióját. A státuszjelentésekből látszik: mindenki jól halad a munkával, sőt, nem egy esetben már az elkészült megoldások piacosításán gondolkodnak.

Tovább

Online revíziók a fogyasztók védelmében

Az elmúlt öt évben megduplázódott az internetes vásárlások száma, ezért különösen fontossá vált, hogy a webáruházak is tisztességes magatartást tanúsítsanak a vevőik felé – mondta el Keszthelyi Nikoletta Győrben. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára a kkv-k nemzetközi versenyképességét támogató szolgáltatások fejlesztése nevű FIEK alprojekt apropóján tartott előadást az egyetemen.

Tovább